Het Coronavirus en de Alphense Kanovereniging

Hieronder vind je de stand van zaken per 11 mei.

Eerst de mededelingen van het Watersportverbond. Daaronder de vertaling naar onze vereniging.

Deze pagina zullen we voortdurend aanpassen.

Het Watersportverbond

watersportverbond

Vanaf 11 mei alle volwassenen weer het water op

Goed nieuws voor alle watersporters, verenigingen, trainers en vrijwilligers. Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar, mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei weer het water op. Daarbij moet men zich houden aan de bekende hygiënemaatregelen van het RIVM en 1,5 meter afstand van elkaar houden. Wedstrijden blijven vooralsnog verboden.

Het watersportverbond heeft een protocol ter goedkeuring ingediend.  Zou gauw we daar meer informatie over hebben zullen we dat hier vermelden.

Vooralsnog geldt vanaf 11 mei dat:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Iedereen boven 18 jaar kan buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar (dus geen contactsporten; lesgeven kan, maar geen wedstrijden en niet douchen na afloop).

Hoe nu verder?

Het versoepelen van (verdere) maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. De 1,5 meter afstand blijft altijd van kracht. Als het echt nodig is, dan kan en moet een besluit om meer ruimte te geven weer worden teruggedraaid.Als het virus onder controle blijft, is het de bedoeling dat het volgende – gefaseerd – wordt toegestaan:

Verwacht per 1 juni:

  • Terrassen met zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden;

Verwacht per 1 juli:

  • Douches mogen weer open.

Verwacht per 1 september:

  • Het clubgebouw- en kantines mogen weer open.
  • Alle contactsporten en binnensporten zijn weer mogelijk voor alle leeftijden.
  • Sportwedstrijden kunnen plaatsvinden zonder publiek.

 

Alphense Kanovereniging

Wat betekent het voor ons?

Wat kan
Samen varen kan weer met de bekende 1,5 meter afstand. Dus toervaren, slalom, trimvaren kan allemaal weer. Ook kanopolo kan, maar trainingen moeten zonder contact plaats vinden.

Trek zoveel mogelijk thuis je watersportkleding aan. Was voor en na  je training je handen met zeep. Beperk het gebruik van het toilet. Desinfecteer het gebruikte verenigingsmateriaal.

Wat kan er niet
Niet toegestaan is douchen. Kleedkamers zijn en blijven gesloten. Ook de kantine en het terras zijn buiten gebruik. Samen reizen is ook een probleem.

Wat is de tijdsplanning voor verdere versoepeling?
– 1 juni terras open
– 1 juli gebruik douches toegestaan
– 1 september opening clubgebouw en kantine en toestaan contactsporten

  •  

 

Algemene Ledenvergadering AKV

algemende ledenvergaderingDe ALV van 18 maart is uitgesteld. De nieuwe datum wordt bepaald door het verloop van de crises.

Zwembadtraining 28 maart gaat niet door.

Het zwembad is gesloten. Seizoen 2019/’20 geen trainingen meer.

Klaverjassen 25 maart

klaverjassenDe laatste bijeenkomst van het klaverjassen van 25 maart is niet doorgegaan. Deze bijeenkomst wordt niet ingehaald. Volgend winterseizoen de herkansing.

Kanotochten

De WaalBinnenkort komt hier verdere informatie.

 

Presentaties

De laatste presentatie (in het kader van de winteractiviteiten) van 11 maart is helaas afgelast vanwege de corona-dreigingen, en in de berichtgeving hierover hebben we aangekondigd: “niet nu, geen afstel, maar wordt uitgesteld”.
Deze bijzondere presentatie “Een onvoltooide tocht rond het eiland Tasmanië” door de Dutchseakayakers Marian en Paul willen we als eerste plannen in het komende winterseizoen.