Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Maandtocht Niers en Swalm (2 dagen)

zaterdag, 24 maart - zondag, 25 maart

Niers Limburg

De Niers is een 114 km lange rivier, waarvan 65 km bevaarbaar is, vanaf Süchteln bij Viersen tot aan Milsbeek in Nederland, waar hij in de Maas uitmondt. Hiervan loopt  8 km in Nederland. Op zaterdag beginnen we bij de Duitse grens en varen tot aan de Maas.’s Nachts overnachten we ergens in een Trekkershut.Swalm

Zondag bevaren we de Swalm. De Swalm ontspringt ten zuiden van het stadje Wegberg  in Duitsland en komt uit in de Maas in de buurt van Rijkel in Noord Limburg. Een smal, sterk meanderend en vaak ondiep snelstromend riviertje. Vanaf Swalmen wordt het riviertje smaller en dieper en neemt het meanderende karakter verder toe, de bedding heeft zich hier een pad door de weilanden geslepen. In het onderste deel zitten ook een paar beverburchten (en natuurlijk meer bomen). In het traject zitten een aantal lage bruggetjes die tot zo’n 230-240cm goed te passeren zijn, bij meer water zullen die omgedragen moeten worden.

In het weekend van 24 en 25 maart is het de laatste gelegenheid van dit seizoen om op de Swalm te varen. We stappen in bij de brug op de weg De Lanck in de buurt van het zwembad in Swalmen. Het eindpunt is in de buurt van de jachthaven in de Dode Maas bij Rijkel.

Moeilijkheid: WW I, Afstand: 10 km, Verval: 1.6 ‰

Vanzelfsprekend gaat veiligheid voor alles. Daags voor 24 maart zullen we de situatie bezien en als het niet veilig is om te varen, blazen we het weekend af.

Bij onze kanotochten geldt het het veiligheidsreglement

Gegevens

Begin:
zaterdag, 24 maart
Einde:
zondag, 25 maart
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Ries de Graaf
Telefoon:
06-537 200 16
E-mail:
ries.degraaf@planet.nl