Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IJsselweekend (alternatieve Veluwerally)

zaterdag, 18 mei 2019 - 08:00 - zondag, 19 mei 2019 - 18:00

Tweedaagse tocht over de IJssel, van Rhederlaag naar Kampen, vertrek Zaterdag 18 Mei stipt om 08:00 uur vanaf ons Kanohuis, weer terug op Zondag rond 18:00 uur.

Anders dan in September staat het water in de IJssel in deze tijd van het jaar op een mooi niveau en we kunnen dan ook op een flinke duw in de rug rekenen. De 100 km wordt in twee dagen gevaren en we hebben halverwege in Deventer, DKV bereid gevonden tegen een kleine vergoeding hun faciliteiten ter beschikking te stellen. We kunnen daar kamperen, er zijn douches en als het heel slecht is mogen we zelfs gebruik maken van hun kantine.

Ontbijt en genoeg eten en drinken (zeker als het warm is) om de dag door te komen moeten we zelf verzorgen, er zijn voldoende plekken om te pauzeren maar eigenlijk geen gelegenheid langs de IJssel iets te kopen. Voor Zaterdag moet dat bij vertrek in Alphen voor die dag dus al in orde zijn, er is geen mogelijkheid voor we in de kajak stappen nog iets te regelen. Pas bij aankomst eerste dag bij De Deventer Kano Vereniging vinden we op loopafstand het centrum van de stad voor evt. boodschappen en een restaurantje voor degenen die niet willen koken. Zondag ochtend opnieuw een lunchpakket, drinken, etc. in orde maken.

Het is de bedoeling dat er bij voldoende belangstelling een busje wordt gehuurd waar we ons daar mee verplaatsen, we willen deze keer geen auto`s uitzetten die later weer moeten worden opgehaald. Een ander voordeel is dat we grote en zwaardere kampeerspullen niet mee hoeven slepen want die kunnen ook met de bus worden mee naar Deventer en de dag erna naar Kampen.

Ook in Kampen waar we eindigen op het officiële eindstation van de Veluwe Rally mogen we de gebruik maken van de toilet voorzieningen en de haven parking om de bus en trailer te stallen. We kunnen daar ter plekke verzinnen hoe we het weekeind afsluiten.

Om hectiek op de vroege morgen te voorkomen wil ik de trailer Vrijdag al opladen en klaarzetten, ook de zaken die we in de kajak willen meenemen en wat met de bus mee kan graag van te voren apart houden.

Spatzijl, vest en neopreen verplicht. Goede (reserve) kleding / winddichte jas, lunch en warme drank mee.

Bus kost € 200,– ex brandstof ( te verdelen over het aantal inzittenden) er kunnen max 9 mensen in de bus ( incl. chauffeur) Kamperen DKV € 5.—PP.

Uiterlijk zaterdag 4 mei opgeven verplicht in verband met organiseren vervoer,… als er zo veel meer aanmeldingen zijn dat we het met één bus niet redden, hebben we ook nog een tweede chauffeur nodig en gaat deze constructie niet op, tenzij deze tweede chauffeur ook bereid is zijn deelname aan deze tocht deels tegen de stroom in te peddelen om zijn peddelvrienden tegemoet te varen. Bij slechts enkele aanmeldingen gaan we natuurlijk geen bus huren.

Gegevens

Begin:
zaterdag, 18 mei 2019 - 08:00
Einde:
zondag, 19 mei 2019 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Tom Reijchard