Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondje Venen

zondag, 27 mei 2018

Op zondag 27 mei organiseert de Alphense kanovereniging “De Kromme Aar” het rondje Venen.
Deze tocht voert de mooiste gebieden van het westelijke deel van het Groene Hart en doet het Nieuwkoopse Plassengebied aan. De deelnemers kunnen kiezen uit een drietal afstanden, namelijk 24, 42 of 77 KM.

Korte samenvatting van de routes:

>> Route 24 km: Aarkanaal , Oude Rijn, Ziende, Meije, en na wat omzwervingen in het Nieuwkoopse Plassengebied via de Aarlanderveense Wetering terug naar het kanohuis.
>> Route 42km: Een schitterende tocht door het gebied ‘De Venen’ (deel van het Groene Hart): Aarkanaal, Amstel Drechtkanaal, Kromme Mijdrecht , Nieuwkoopse Plassengebied en de Aarlanderveense Wetering.
>> Route 77 km: Een extra groot rondje ten noord-oosten van A a/d R. Deze tocht kan heel goed gebruikt worden ter voorbereiding van de nonstop Elfstedentocht later in het jaar. Via de Aarlanderveense Wetering naar het Nieuwkoopse Plassengebied, dan via de Heinooms-vaart en Ringvaart naar Wilnis en de Vinkeveenseplassen, vervolgens via de Angstel, Holendrecht en Bullewijk naar Acoude en Ouderkerk a/d Amstel en tenslotte via de Amstel en Aarkanaal weer terug naar Alphen aan den Rijn. Een pittige, maar prachtige tocht !

De kosten voor deelname bedragen €4,00 (leden WSV) en €5,00 (niet leden). Dit is inclusief een kopje koffie voor de start en een kopje soep bij aankomst.

Opgave kan via onderstaand formulier:

Gegevens

Datum:
zondag, 27 mei 2018
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Evert Groeneveld
E-mail:
toercommissie@krommeaar.nl