Binnenkort wordt hier een tekst toegevoegd.

promotie Alphense Kanovereniging

Een plaatje van het kanoaquaduct

<< nieuwsbrief november 2020 Een foto van het kanoaquaduct over de autoweg bij Leiden tussen de A4 en de A44 in de kanoroute richting De Horsten. We hebben er met Martin al een keer overheen gevaren. Wil je nog meer plaatjes zien van de aanleg van de...

Trektocht Mark en Biesbosch

Half augustus begon het een beetje te kriebelen. De in de agenda geplande binnenlandse trektocht was niet doorgegaan. Toch wilden we dit jaar heel graag een meerdaagse trektocht maken. En met de juiste maatregelen zouden we deze corona proef kunnen maken. Na wat overleg met de toercommissie werd periode 24 tot 27 september 2020 vastgelegd

Molens- en fortentocht Haarlem

Wij vertrokken bij de Haarlemse Kanovereniging, die als sinds 1929 bestaat. Een oudje dus.
Vanaf het startpunt voeren we de Zijl op. De tocht die we gingen maken heten de molens- en fortentocht. Veel molens gezien. De forten had men verstopt. Voortaan beter zoeken.

Kamperen in Earnewald 2

Doen we tijdens een kanoweek nog iets anders dan kanoën? Ja zeker: we kamperen. Zoals u waarschijnlijk wel weet is kamperen een bizarre gewoonte. Maar er zijn meer bizarre gewoontes zoals bijvoorbeeld mindfulness en motorrijden. Bij kamperen kan je je blijven verbazen dat het bestaat en dat sommigen het leuk vinden.

Reeuwijkse Plassen

Op zaterdag 11 juli heeft een groep AKV’ers o.l.v. Theo de Reeuwijkse plassen bezocht. Theo had een mooie route uitgestippeld waarbij alle plassen, behalve de surfplas, bezocht werden.

Kamperen in Earnewald 1

Het Coronavirus maakt een gewone trektocht in Nederland of het buitenland bijna niet mogelijk. Wim en Ries hadden daarom een plek op de Reidplûm ine Earnewald gereserveerd. Het was best een forse groep, een man of 10.

Maandtocht Meije, Nieuwkoop en purperreiger

Dit was weer de eerste echte verenigingstocht na de coronastop. Om het samen rijden niet nodig te maken starten en eindigden we bij de club. Het was een hele afwisselende tocht over het Aarkanaal, de Oude Rijn, de Ziende, de Meije, de plassen en over de Wetering weer terug.